Praktische informatie

Algemeen

De Zazen duurt 40 minuten. Je bent welkom vanaf 15 minuten voor aanvang van de meditatie en wordt vriendelijk verzocht om uiterlijk 5 minuten voor aanvang binnen te zijn. In de ochtenden is er de gelegenheid om voor de meditatie rustig wat te lezen. Wie ’s ochtends komt, wordt dan ook vriendelijk gevraagd om in de meditatieruimte stil te zijn. Per meditatieplek is een fleecedeken (om op te zitten) en meditatiekussentje beschikbaar. 

Extra optie 10.00 uur meditatie

Tijdens de 10.00 uur meditatie kun je er ook voor kiezen om meditatief te lezen. Het gebruik van een e-reader wordt aangeraden. 

Proefles

Als je een proefles wilt volgen (of mee wilt doen aan een extra meditatie) dan kun je je tot 20.00 de avond voor de meditatie opgeven. Voor of na afloop van de proefles kun je deze contant voldoen.  Mocht je door willen met de meditaties dan kun je een inschrijfformulier invullen en een vaste meditatie uitkiezen.

Mogelijkheid Zen Coaching

Tijdens de Zazen kan het je gebeuren dat je tegen innerlijke blokkades aanloopt. Een voorbeeld hiervan zijn onverwerkte herinneringen. Hierdoor verdiept je innerlijke stilte en ontspanning niet verder. In plaats daarvan kan je last krijgen van onrust of zorgen. In principe hoef je dan alleen rustig te wachten en door te gaan. Met geduld verdwijnen deze blokkades vanzelf. Door het ontbreken van de juiste inzichten is het in de praktijk echter aan te raden om je innerlijke blokkades te bespreken. De Zen Coaching biedt je direct het specifieke inzicht dat je op dat moment nodig hebt om verder te komen. Dit scheelt een hoop onrust tijdens je meditatie, en, zorgt ervoor dat je veel makkelijker en sneller dieper kunt ontspannen.

Tip: als je vaker wilt mediteren, kan het prettig zijn om je eigen meditatie spullen mee te brengen.

Tijden Zazen

Maandag: 

19.00-19.40

Dinsdag, woensdag & donderdag: 

09.00-09.40

10.00-10.40 (niet op woensdag)

11.00-11.40

Vrijdag: 

19.00-19.40