Pranay Yoga

Een korte omschrijving

Yoga maakt gebruik van fysieke oefeningen om je denken & emoties tot rust te brengen. Pranay Yoga maakt hiervoor gebruik van de woorden van een Zen meester. 

Osho

Binnen Going with the Flow worden tijdens de Pranay Yoga teksten van Osho voorgelezen. Osho is een Zen meester die spreekt op een prettige, open en humoristische manier. Dit maakt het makkelijk om naar zijn woorden te luisteren. Het boek wat op dit moment gebruikt wordt, is “Zen It’s history and teachings and impact on humanity”. We verdiepen hiermee hoe de Zen ontstaan is en waar de Zen uit bestaat. 

De meditatie

Pranay Yoga wordt gegeven na afloop van de Zazen. Terwijl er wordt voorgelezen, kun je je ogen sluiten en ontspannen. Je hoeft alleen maar te luisteren. Er is geen oordeel of interpretatie van jouw kant nodig. Je kunt je denken er gewoon buiten laten en je aandacht richten op hetgeen Osho je wil vertellen. 

Als je rustig luistert, wordt je innerlijke stilte en ontspanning groter. Als je de woorden in je opneemt, doe je, zonder er direct mee bezig te zijn, inzichten op.

Om zijn woorden dieper binnen te laten komen, zal er bij sommige stukken tekst meer uitleg gegeven worden.