Zen Coaching

Een korte omschrijving

Tijdens de Zen Coaching wordt gebruik gemaakt van de Zen Tarot van Osho (een Zen meester). Zijn visie op de Zen is samengevat in de 79 kaarten van de Zen Tarot. Elke kaart van zijn systeem bevat specifieke inzichten die een licht werpen op je vraag of het onderwerp dat je naar voren brengt.

De weg van je hoofd naar je hart

De vragen, verwarring, problemen waarmee je kunt zitten, komen voort uit het feit dat je leeft vanuit je denken. En dit denken zit overvol met verkeerde inzichten. De oplossing is eenvoudig: je hoeft je alleen maar bewust te worden van je hart.

De Zen Tarot is een krachtig hulpmiddel om je bewust te maken van alles wat bij je denken hoort. Het geeft je de juiste inzichten die nodig zijn om de wereld te gaan zien zoals deze werkelijk is. Deze combinatie zorgt ervoor dat alles wat niet bij je hoort vanzelf wegvalt. Wat overblijft, is je hart. En eenmaal daar aangekomen, zijn je vragen, verwarring en problemen als vanzelf verdwenen.

De Zen Coaching start met het trekken van je basiskaart. Deze kaart biedt je een eerste inzicht in jezelf: het laat je zien hoe je van nature het makkelijkst functioneert en hoe je het beste tot je recht komt.

Zen Coaching en Zazen: een krachtige combinatie

De inzichten die je opdoet tijdens de Zen Coaching kun je rustig laten bezinken tijdens de Zazen. Als je langer stilstaat bij een inzicht komt het dieper binnen en zie je ook beter wat het inzicht in jou vrijmaakt. Deze reflectie kun je dan vervolgens meenemen in de volgende Zen Coaching. Dit zorgt ervoor dat je proces makkelijker verloopt: je wordt je sneller bewust van alles wat bij je denken hoort.